Palautteita

”Olen käyttänyt Kipinä-malliasi lukiolaisten jatko-opinto-ohjauksessa. Se on ollut tosi hyvä. Olen lisännyt malliin muutamia omiakin kohtia. Olen saanut hiljaisimmatkin ohjattavat puhumaan enemmän itsestään ja urakipinöistään.”

– Lukion opinto-ohjaaja –

”Kiitos Minna, että olit kouluttamassa meille Kipinä-uraohjausmallia. Olen käyttänyt heti mallia ammatillisella puolella nuorten ohjauksessa ja se on toiminut erittäin hyvin. Sain itse innostusta ohjaajana kun huomasin, miten hyvin malli toimii ja voimauttaa ohjattavaa. Kiitos.”

– Sähköpostiviesti yhdeltä Kipinä-uraohjausmallin koulutukseen osallistujalta –

”Kipinä-uraohjauskartan käyttäminen ohjaustilanteissa on selkeyttänyt ohjaustani, sillä visuaalisen ohjauskartan avulla saan helposti kokonaiskäsityksen ohjattavan elämänpiiristä. Myös se, että ohjaustilanteesta jää nuorelle dokumentti, on äärettömän tärkeää. Olen huomannut, että nuori alkaa aktiivisemmin prosessoida ammatinvalinta-asioitaan ja ohjauskarttaan on helppo palata myös myöhemmissä ohjauksissa ja täydentää karttaa. Nuorten vanhemmat ovat antaneet hyvää palautetta ohjauskartan käytöstä ja se on herättänyt keskustelua ammatinvalinta-asioista myös kotona. Yläkouluikäisten on joskus vaikeaa kertoa vahvuuksistaan tai kehitettävistä asioista. Olenkin käyttänyt Kipinä-uraohjauksessa apuna kortteja, joissa on luonteenpiirteitä/vahvuuksia kuvaavia adjektiiveja. Kortit ovat täydentäneet ja helpottaneet ohjausta. Oppilaat ovat pitäneet multimiljönääri- Onnin tarinasta. Tarinan avulla on ollut helpompi heittäytyä intuitiivisesti ohjaustilanteeseen. Ohjauskartan käyttö on tuonut uudenlaista kipinää myös omaan työhöni, sillä vasta nyt minusta tuntuu, että ohjausasiat ovat kunnolla hanskassa.”

– Peruskoulun opo, työkokemusta 15 vuotta –

”Kannustavin opo ikinä.”

– Aikuislukion opiskelija –

”On jäänyt tekemättä tämä sinun kiittämisesi aktiivisuudestasi. Oli todella hienoa, että otit asian ”omaksesi”, kiitos siitä. Loppu hyvin, kaikki hyvin eli nuoreni sai valkolakin keväällä, tosin sitten kuitenkin aikuislukion puolelta, mutta olisi varmaan jäänyt saamatta ilman sinua aktiivisuuttasi.

– Lukiolaisen vanhempi –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s